Що потрібно знати щоб проводити монтаж систем вентиляції і кондиціювання

943 раз

І вентиляція, і кондиціювання не простими системами, а тому їх монтаж вимагає від певних знань та навичок, щоб всі роботи виконати так, як того вимагають нормативні вимоги та побажання майбутніх користувачів.

Що потрібно знати щоб проводити монтаж систем вентиляції і кондиціювання

Основою здорового і оптимального мікроклімату в будь-якому приміщенні, де люди проводять багато часі, іноді навіть по півдня, є професійно змонтована система вентиляції та кондиціювання. Тут важливі абсолютно всі нюанси, бо на кону не тільки ефективне функціонування обладнання, а й безпека людей, котрі перебувають в приміщеннях.

Монтаж систем вентиляції і кондиціювання – це сукупність різноманітних операцій, які в більшості своїй під силу фахівцям. Немало людей береться за монтажні роботи самостійно, при цьому не завжди вони впевнені в якості кінцевого продукту. Сподіваються, що поради фахівців допоможуть.

Разом спробуємо розібратись з тим, що ж необхідно знати для того, щоб приступати до монтажу вентиляційних систем та приладів кондиціювання. Більш складні будівлі потребують і більш ретельного ставлення до монтажу.

Наприклад, на промислових та виробничих об’єктах частіше використовуються мульти спліт-системи, оскільки вони є агрегатами, які дозволяють встановлювати різні режими температури і вологості в різних приміщеннях.

Центри торгівлі, концертні зали зазвичай обладнуються центральними кондиціонерами. Вентиляційні системи та обладнання кондиціювання в будинках, котеджах, квартирах – це переважно кондиціонери моноблочного типу, чи віконного, або мобільного.

Системи вентиляції можуть монтуватись за найпростішим типом поділу їх типів і видів, який виконується відкритим або прихованим монтажем. При першому типі всі зовнішні комунікації є доступними для огляду. Другий спосіб передбачає прокладку комунікацій у відділеннях і порожнинах, які є невидимими для людських очей.

Монтаж систем вентиляції і кондиціювання ділять ще й за типами самих вентиляційних систем, котрі можуть бути:

  • Природними і штучними.
  • Припливними і витяжними.
  • Місцевими і загально обмінними.
  • Складальними і моноблочними.

Після вибору оптимального варіанту вентиляційної системи, при якому враховуються можливості будівель, час, коли будуть виконуватись роботи (до того, як здане в експлуатацію приміщення, чи після нього), переходять до визначення типу монтажу, здатного зберігати функціональність приміщення і самої будівлі.

Є й певні правила монтажних робіт, яких необхідно дотримуватись. Вони прописані в спеціальному документі, який є складовою частиною проектної документації. Це виключає необхідність вникати в різноманітні стандарти і нормативи, оскільки проектуванням займаються досвідчені фахівці, котрі все це врахують в ході теоретичної підготовки і складання документів на майбутні монтажні роботи.

Професіонали завжди гарантують якісне виконання монтажу систем кондиціювання та вентиляції з урахуванням всього необхідного. Цим і гарантується майбутня безпроблемна експлуатація всього обладнання, що забезпечить оптимальний мікроклімат.

Последнее изменение Четверг, 22 Август 2019 04:23

Смотрите также: