Як приготувати тісто для піци?

248 раз

Створюється враження, що цей кулінарний шедевр Італії буквально перевернув історію людства. Та й це не лише шедевр Італії. Піца є частиною великої промисловості з великим грошовим оборотом коштів. Також багато людей можуть без зайвих проблем можуть почати творити на порожньому просторі чистого тесту. Такий класичний рецепт, як «Маргарита», буде буквально нетлінним. До того ж його можна урізноманітнити за допомогою різноманітних течій моди, а також уподобань у смаках. Звісно, ​​досить багато залежатиме саме від тесту. Навіть начинка має не таке велике значення, якщо основа справді дуже смачна. Якість борошна значно впливає на кінцевий результат, тому навряд чи варто чекати на тести, як у піцаоло на території Неаполя. Однак це зовсім не означає, що немає сенсу щось нове пробувати. До того ж тісто для піци зможе приготувати навіть дитина.

Тісто для піци з дріжджами: класичний варіант

Справді популярний варіант створення тіста для піци - це використання сухих дріжджів. Безсмертна класика, яка справді сподобається абсолютно кожному. Для приготування знадобиться:

  • Борошно - 300 грам.

  • Пресовані або живі дріжджі - 20 грам. Можна використовувати 8-10 г дріжджів сухого вигляду.

  • Вода — 180 мілілітрів.

  • Цукор — пів чайної ложки.

  • Сіль - 1 чайна ложка.

  • Оливкова олія — 2,5 столової ложки.

Для початку необхідно буде змішати сухі інгредієнти. Тобто в окремій чашці змішується борошно, що просіює, сіль, цукор. Отриманий склад необхідно ретельно переміщати. Після цього необхідно додати дріжджі та добре перетерти основу між долонями. Важливо перетирати, а не заважати або стискати сухі компоненти.

Тепер необхідно додати теплу воду і оливкову олію. В ідеалі температура води має бути в районі 38 градусів. Це найкраще середовище для того, щоб дріжджі активувалися. Якщо рідина буде занадто холодною або гарячою, дріжджі просто не працюватимуть.

Після цього необхідно замісити ніжне тісто для піци як в піцерії. Маса не повинна прилипати до рук. Після цього необхідно дати тесту відпочити під серветкою протягом 40 хвилин. Загальна маса тесту збільшуватиметься до трьох разів.

Після того, як тісто достатньо піднялося, необхідно обімнути його руками і викласти на деко, припудрене невеликою кількістю борошна. Якщо є необхідність, то можна додатково замісити тісто або розкотити його качалкою. Після цього потрібно буде викласти інгредієнти начинки. Така піца випікатиметься протягом семи хвилин, за 180 градусів. Таким чином можна отримати справді смачну піцу, яка викликатиме гастрономічне захоплення. Окремо варто відзначити перевагу, яка полягає в тому, що можна самостійно регулювати товщину тіста у піці. Вона у будь-якому випадку пропікається.

Последнее изменение Пятница, 04 Ноябрь 2022 16:10

Смотрите также: