Як чистити зуби собаці?

249 раз

Одна з найбільш розповсюджених процедур, які надає грумінг у Києві та в інших містах України - це чистка зубів тварин. І це не просто так. Загалом не всі власники тварин знають про те, що зуби улюбленцям треба чистити. Особливо, якщо собаки чи коти їдять сухий корм. Бо тоді власники вважають, що для очищення зубів достатньо і того, що коли собака розгризає гранули корму, то вони механічно очищають зуби. Частково це так і є. Але звісно цього недостатньо.

Попри те, що дійсно сухий корм гарної якості має не тільки поживний та корисний склад, його гранули розроблені таким чином, щоб собака їх розгриз, а не ковтав, і у процесі цього зуби очищаються завдяки твердій структурі корму, ротова порожнина тварини потребує більш ретельного догляду. Чому треба чистити зуби собаці?

  • Харчування собак складається здебільшого з продуктів тваринного походження, а їх залишки можуть почати псуватися, застрягши між зубів, та спровокувати розмноження бактерій.
  • Під час прогулянок або ігр собаки беруть до рота або можуть з’їсти різні речі, наприклад, гілки, каміння, якесь сміття, на яких можуть бути мікроби.
  • Деякі породи собак генетично схильні до захворювань зубів.
  • Якщо довгий час нехтувати гігієною ротової порожнини собаки, то наліт перетвориться на зубний камінь та почне руйнувати зуби.
  • Чистка зубів дозволяє уникнути неприємного запаха з рота улюбленця.

Якщо своєчасно та регулярно проводити чистку зубів собаці, то можна уникнути серйозних проблем та відвідин ветеринара. Бо якщо у собаки починають боліти зуби, то він стає дуже дратівливим та агресивним, а до того ще й починає слабіти, бо відмовляється від їжі.

Засоби для чищення зубів собак

Зрозумівши, що собакам обов'язково треба чистити зуби, люди починають шукати шляхи це зробити. Деякі бажають купити якісь засоби для чищення зубів, собачу зубну щітку та пасту, або спеціальні продукти. Наприклад, є спеціальні іграшки та смаколики для тварин, які очищають зуби тварини, пока та грається з ними або їсть. Також є гелі та розчини, які додаються у їжу або до води та освіжають подих улюбленця. Широко використовують власники собак і спреї або пасти для очищення зубів тварини. 

Але все це не може замінити повноцінну чистку зубів. Та допомогає лише усунути прояви нестачі гігієни ротової порожнини, такі як неприємний запах з рота. Але цього недостатньо, щоб дійсно видалити наліт або зубний камень та попередити розвинення різних проблем зі здоров'ям.

Також деякі власники собак намагаються почистити їм зуби самостійно за допомогою пасти та щітки. Але зазвичай це відбувається вже коли собака дорослий. І такі маніпуляції йому не подобаються, тому це досить небезпечно. Треба або змалку привчати собаку до чистки зубів вдома, або звернутися до спеціалістів у грумінг салон.

Чистка зубів собак у грумінг салоні

Багато власників тварин намагаються уникати грумінг салонів бо існує стереотип що це дуже дорого та підходить тільки для селебріті. Але це не так і грумінг салон MasterZoo https://salon.masterzoo.ua/ вдало розвінчує цей міф. Чистка зубів, так само як і будь-які інші процедури, коштують в грумінг салоні MasterZoo більш ніж доступно. І це дуже приємна новина, бо проводити регулярну чистку зубів у грумера необхідно, бо в домашніх умовах самостійно не видалити наліт. 

Але навіть якщо у собаки немає нальоту на зубах треба звернутися до спеціаліста, якщо ви помітили темні плями на зубах, кровь на яснах або постійний неприємний запах з рота. Разом з грумінг салоном MasterZoo дуже просто підтримувати здоров'я улюбленця та піклуватися про його гарне самопочуття! 

Последнее изменение Суббота, 03 Декабрь 2022 02:01

Смотрите также: