Рекомендації щодо вибору вхідних металевих дверей у приватний будинок

233 раз

Вибір до приватного будинку вхідних металевих дверей — це не таке просте рішення, як може здатися на перший погляд. Необхідно підібрати двері, які були б надійними, мали б привабливий зовнішній вигляд, відрізнялися безпекою, злостійкістю та хорошими технічними характеристиками.

Особливості вхідних дверей у приватних будинках

У приватних будинках вуличні двері зазнають екстремальних навантажень, у тому числі це стосується суттєвої різниці температур та підвищеної вологості. На металевому полотні може з'являтися корозія, двері взимку промерзають, внаслідок чого неякісні моделі виходять з ладу та потребують заміни. Металеві двері повинні мати покриття, стійке до впливу ультрафіолету та суттєвих перепадів температур. Метал обов'язково захищається від іржі, фурнітура, що використовується, виконується масивною, щоб не прогинатися і не деформуватися під вагою важкого полотна.

Якісні двері обов'язково виконуються з утепленням, що дозволяє зберегти тепло всередині будинку. Якщо будова виходить на проїжджу вулицю, необхідно вибирати варіанти дверей з покращеними показниками звукоізоляції. Двері безпосередньо захищають будинок від пограбування, відповідно вони повинні мати хороший захист від злому. Це стосується не тільки використання надійних замків, а й надміцних петель і всієї коробки, яка повинна витримувати підвищене навантаження, не дозволяючи механічно вирвати полотно або віджати його потужним пресом.

Рекомендації щодо вибору

При виборі вхідних дверей в першу чергу необхідно визначитися з матеріалом, з якого вони будуть виготовлені. Від цього залежить ціна конкретної моделі, її надійність, довговічність і експлуатаційні характеристики.

Полотно та коробку виготовляють з наступних матеріалів:

  • деревина;
  • пластик;
  • метал.

Якщо в минулому найбільшою популярністю користувалися дерев'яні двері, то сьогодні переважна більшість домовласників віддають перевагу саме металевим варіантам, які відрізняються підвищеною стійкістю, відмінно захищаючи будинок від крадіжки та холоду.

У продажу можна знайти різні моделі металевих вхідних дверей, які призначені для встановлення в тамбурі або прибудові зовні будинку. В останньому випадку необхідно вибирати моделі, що мають спеціальний терморозрив, що покращує їх показники теплоефективності та захисту будинку від холоду. Як теплоізоляційні наповнювачі може використовуватися пробка, пінополістирол, мінеральна вата, пінофол та інші матеріали. Дверне полотно по периметру повинно обов'язково мати спеціальні ущільнювачі, що покращує тепло та звукоізоляційні характеристики.

Також при виборі необхідно звернути увагу на фурнітуру, що використовується, в першу чергу це стосується надійних замків, які безпосередньо відповідають за захист від злому. Якісні моделі також мають протизнімні ригелі, вони мають бути виготовлені із надміцної холоднокатанної сталі. Товщина дверного полотна становить не менше 75 мм, а товщина сталі не менше 1 мм.

Последнее изменение Воскресенье, 31 Июль 2022 18:20

Смотрите также: