Сучасні вікна з натуральної деревини: за та проти

171 раз

Деревина - традиційний матеріал для виготовлення віконних рам, і лише порівняно недавно з'явилися вікна з металопластику. Ці, досить складні за своїм пристроєм і виготовленням вироби мають цілу низку переваг, відсутніх у вікон з натуральної деревини, і повсюдно витісняють їх. Однак нові, сучасні конструкції дерев'яних вікон анітрохи не гірші за пластикові. А є якості, якими вони їх перевершують. І, наприклад, у скандинавських країнах віддають перевагу новим вікнам із натуральної деревини.

Переваги сучасних дерев'яних вікон

  • Деревина – натуральний, природний матеріал, безпечний для довкілля та здоров'я людини. І скільки б не твердили виробники пластикових вікон про їхню екологічну чистоту, про наявність хлору у складі ПВХ відомо всім грамотним людям.
  • Деревина має високі теплоізоляційні якості, яких поки що не має жоден інший конструкційний матеріал будь-якого походження. Якщо правильно поводитися з дерев'яними вікнами, можна було б уникнути їх запотівання в холодну погоду завдяки низькій теплопровідності дерев'яних рам.
  • Деревина здатна пропускати повітря завдяки пористості своєї структури. Це покращує мікроклімат у приміщенні. Різні покриття, необхідні для збереження дерев'яних конструкцій від руйнування, не є перешкодою для такого повітрообміну.
  • Сучасні дерев'яні вікна зі склопакетом ціна мають високі показники звукоізоляції, оскільки в них використовуються ті ж технології виготовлення та такі ж склопакети, як і у пластикових вікнах.
  • Сучасні конструкції дерев'яних вікон виготовляються не з масиву деревини, а з клеєного бруса, і обробляються різними складами, що підвищують їхню міцність і надійність. В результаті за довговічністю сучасні дерев'яні вікна значно перевершують старі конструкції з деревини.
  • Сучасні дерев'яні вікна легко витримують коливання температури від -50°С до +50°С.
  • Дизайн дерев'яних вікон не поступається вікнам ПВХ, а якщо будинок побудований з матеріалів природного походження або має обробку з натуральної деревини, то дерев'яні вікна будуть найкращим варіантом для створення цілісного образу фасадів.
  • Завдяки сучасним лакофарбовим матеріалам можна надати дерев'яним вікнам будь-який колір або відтінок.
  • У дерев'яних вікнах можуть бути встановлені будь-які види скла, аж до броньованих.
  • Дерев'яним вікнам підійде фурнітура з будь-яких матеріалів. Пластик, метал однаково органічно впишуться у дизайн дерев'яного вікна.

Недоліки дерев'яних вікон

Деревина здатна вбирати велику кількість води, і при цьому вона набухає, а при висиханні коробиться і розтріскується. Застосовуються спеціальні просочення, що перешкоджають цим процесам. Однак, невідомо, наскільки вони безпечні для здоров'я людини протягом тривалого періоду.

Дерев'яні вікна потребують регулярного догляду, наприклад, періодичного відновлення забарвлення.

Важливо  Головний недолік дерев'яних вікон - їхня висока ціна. Вони коштують в 1,5 – 3 рази дорожче за пластикові вікна. Можна використовувати віконні рами із масиву дерева. Вони коштують набагато дешевше, але їх експлуатаційні якості: довговічність, міцність, надійність, звуко- та теплопроникність помітно нижче.

Последнее изменение Четверг, 01 Сентябрь 2022 16:36

Смотрите также: