Як доглядати троянд? Посадка, розмноження, догляд

480 раз

Висаджувати троянди можна як навесні, з кінця березня до кінця квітня, так і восени, з початку вересня до кінця жовтня, а то й пізніше – до перших сильних заморозків. Садівники радять купити троянди спрей в осінній термін, тому що посаджені в цей час кущі швидше вкорінюються і навесні починають вегетацію.

Терміни посадки троянд також зумовлені типом саджанців, які належить посадити. Практично протягом усього сезону можемо висаджувати кущі, що ростуть у горщиках. Виняток становлять випадки, коли земля промерзла або пересохла спекотного літа. Саджанці горщика мають добре сформовану кореневу систему, яка не порушується при пересадці.

Троянди також часто мають захищену кореневу систему, якщо їх загортають у джутовий мішечок. Він захищає коріння від висихання. Такі саджанці можуть чекати посадки кілька днів за умови зберігання їх у сонячному та вологому місці. Найкраще висаджувати їх у ґрунт восени.

Найвибагливіші троянди з відкритою кореневою системою, які зазвичай надходять у продаж восени. Троянди з оголеною кореневою системою слід висаджувати відразу після покупки та доставки до саду.

Важливо! Таке коріння чутливе до пересихання і якщо троянди не можна відразу посадити, його слід зберігати в ямі у вологому торфі.

Розмноження садових троянд

Рози розмножують трьома способами :

1) Розсадою.
2) Щепленням.
3) Насінням.

Посадка троянди з відкритим коренем – помилки

Безперечно, найбільше сумнівів викликає посадка троянд із оголеним коренем. Як вирощувати троянди і як не помилитися при посадці троянд з голим корінням? Що ж, помилок легко уникнути. Коріння саджанця не повинно пересихати. Якщо корінь підсихає, це найчастіша причина, через яку рослина не приживеться. Другою найпоширенішою помилкою є неправильне засипання рослини ґрунтом. Коли ґрунт не прилипає до кореня і натомість утворюються повітряні простори, корінь не може поглинати поживні речовини з вологого ґрунту, що призводить до висихання рослини. Причиною того, що саджанець не приживається, може бути і його раннє (у розпліднику) укриття – відсутність горбка.

Полив

Полив – найважливіший захід після посадки. На одну рослину слід виділяти близько 5 літрів води. Крім того, при теплій і сухій погоді варто поливати саджанець раз на тиждень однаково рясно, поки він не вкорениться.

Обприскування троянд

Найголовніше у вирощуванні троянд – правильний догляд за ними, який допоможе уникнути проблем із багатьма хворобами рослин. Однак не завжди вдається уникнути хвороб. Починати боротьбу слід із виявлення проблеми. Тому що в різних ситуаціях потрібно робити різні дії. Наприклад, одні, коли рослини уражені раком троянди та інші, коли на них утворилася хибна борошниста роса. Коли троянди хворіють, єдиним рішенням може бути обприскування. Ефективним засобом є ручний напірний обприскувач. Але препарат, який використовуватиметься для обприскування, залежить від проблеми, що виникає у саду.

Последнее изменение Четверг, 29 Декабрь 2022 19:50

Смотрите также: