Лазня на дровах: про що потрібно знати, переваги

191 раз

Чан на дровах по праву вважається справжнім місцем якісного відпочинку та оздоровлення одночасно. Завдяки своїм унікальним властивостям він володіє здатністю зміцнення імунітету, суттєвого покращення загального стану здоров'я та підняття настрою. Тому й не дивно, що даний спосіб оздоровлення є дуже популярним.

Переваги чану на дровах

Використання лазні на дровах має безліч переваг. До основних можемо віднести:

  • економічністьексплуатація чану на дровах не вимагає підключення газу або електрики, при цьому, дрова можна придбати за доступною ціною, незалежно від місця проживання;

  • максимальний рівень екологічності;

  • відсутність складності під час експлуатації;

  • наявність використання комбінованого типу дров;

  • формування неймовірної атмосфери у лазні за рахунок натуральності та приємного аромату дров.

Незважаючи на численні переваги, також є незначні недоліки. Наприклад, не завжди зручно підкидати дрова для підтримки необхідного температурного режиму. У випадку з електричною піччю, остання передбачає натискання однієї клавіші, щоб забезпечити всі необхідні умови для організації приємного проведення часу. Крім того, потрібно облаштувати якісне місце зберігання дров, щоб унеможливити їх замокання та псування.

Про що потрібно знати про чани

Перед тим як купити чан на дровах, рекомендується попередньо ознайомитися з деякими основними правилами. До них прийнято відносити:

  • встановлена категорична заборона використання гнилих дров. Це обумовлено наявністю властивості швидкого згоряння, заподіяння шкоди оточуючим, а також відсутністю можливості повноцінного прогрівання приміщення;

  • не рекомендується користуватися дровами з пліснявою, так вони мають низький показник ККД;

  • надмірно вологі поліна повільного розгоряються, при цьому виділяючи невеликий обсяг жару та надмірний дим. За наявності, рекомендується користуватися змішаним типом дров.

Додатково експерти не рекомендують користуватись виключно хвойними породами деревини. Багато в чому це пов'язано з наявністю у складі деревини великого обсягу смоли, яка негативно впливає на організм людини. Головним побічним ефектом є різке погіршення самопочуття. Крім того, вони відрізняються здатністю швидкого засмічення димаря.

Чи варто користуватися лазнею на дровах

Лазня на дровах є чудовим варіантом для відпочинку. Щоб відчути усі переваги, досить відповідально підійти до вибору дров. У такому разі можна створити неймовірну атмосферу і при цьому суттєво покращити стан здоров'я. Відповідальний підхід до облаштування місця зберігання полін гарантує позитивний результат. Численні відгуки банщиків є підтвердженням цього.

 

Последнее изменение Четверг, 26 Январь 2023 18:41

Смотрите также: