На що звертати увагу при виборі житла в новобудові

188 раз

1. Введення

Практично у кожної людини на протязі її життя постає питання про придбання власного житла. Адже кожному хочеться придбати свій кут, де він ховатиметься від проблем зовнішнього світу, проводитиме час із сім'єю чи наодинці із самим собою. І ось, коли людина розуміє, що потребує власної житлоплощі перед нею постає вибір: купити житло в новобудові або зробити вибір на користь вторинного житла.

2. Покупка вторинного житла

Давайте докладно, розглянемо плюси та мінуси кожного з цих варіантів. Звичайно, купівля вторинного житла має низку переваг, а саме:

  1. Ви можете на власні очі розглянути всі запропоновані варіанти, оцінити всі плюси та мінуси, подивитися планування та стан квартири;
  2. Можливість заїхати в житло, що купується, відразу після покупки або після ремонту.
  3. Розвинена інфраструктура, наявність поряд із будинком школи, садочка, аптек, зупинок автотранспорту.

З недоліків можна виділити таке:

  1. Купуючи квартиру Вам від попередніх власників може дістатися заборгованість з комунальних платежів та погане ставлення сусідів;
  2. Планування старих часів не відповідає вимогам сучасної людини;
  3. Часто будинки, в яких продаються квартири, вимагають капітельного ремонту;
  4. Зношеність труб, електропроводки;
  5. Поганий стан під'їздів;
  6. Зазвичай старі будинки не розраховані на велику кількість автомобілів, тому у мешканців таких будинків часто бувають проблеми з паркуванням.

3.Купівля квартири в новобудові

Розглядаючи варіант із покупкою квартири в новобудові ЖК Парус від благо девелопер, можна виділити велику кількість переваг.

  1. Найголовнішою перевагою є планування сучасних квартир. В даний час забудовники приділяють велику увагу потребам людини і нові квартири будуються з великими кухнями, великими світлими кімнатами, зручним санвузлом;
  2. Більшість забудовником здають квартири під ключ, тобто. із готовим ремонтом. Заїдь і живи.
  3. Гарно оформлені двори, наявність сучасних дитячих майданчиків, місткої автостоянки та місць для паркування;
  4. Система опалення, що дозволяє самостійно регулювати температурний режим у своїй квартирі;
  5. Також при завершенні будівництва забудовник забезпечує підключення всіх необхідних комунікації, таких як телебачення, інтернет, за бажання відеозйомка.

При всіх плюсах покупки квартири в новобудові, можна виділити і деякі мінуси:

  1. Головним мінусом є те, що Ви не можете з'їздити та подивитися варіант готової квартири., а лише подивитися проект;
  2. Не всі забудовники трапляються порядними. І бувають такі випадки, коли починають зривати терміни будівництва, кінцевий результат не відповідає очікуванням, а іноді взагалі будівництво можуть заморозити на невизначений період;
  3. Існує велика ймовірність, що Ваші сусіди при вселенні робитимуть ремонт, а це означає, що деякий час дане явище діставатиме Вам деякі незручності;
  4. Також бувають затримки з підключенням чи перебої у роботі комунікації, що також може зіпсувати Вам настрій.

Всі недоліки при купівлі житла в новобудові, в принципі, не такі суттєві і можуть бути легко вирішені. Для цього необхідно лише терпіння та наявність необхідної інформації.

4.Алгоритм дій при покупці житла в новобудові

Отже, з чого почати, якщо ви все ж таки вирішили придбати квартиру в новобудові?

Перше та найголовніше – це вибір району проживання. Необхідно оцінити наскільки розвинена інфраструктура в даному районі, який тут рівень злочинності і чи взагалі є район безпечним, наявність поблизу парків та скверів, а також навчальних та дошкільних закладів.

Наступним Вашим крокам буде вибір, за допомогою якого Ви придбаєте своє житло. Існує три варіанти купівлі квартири у новобудові:

  1. Взяти пайову участь у будівництві;
  2. Використовувати фонди фінансового будівництва;
  3. Укласти попередній договір купівлі-продажу.

У кожного з цих способів є ризики, що покупець буде обдурений забудовником.
І ось зараз ми перейшли до наступного кроку: збирання необхідної інформації про забудовника. Можна переглянути інформацію про забудовника в мережі інтернет, почитати відгуки, переглянути об'єкти, які їм здавались, перевірити банки, які фінансують будівництво на надійність, а також відвідати місце будівництва та проаналізувати обстановку.

Важливо перевірити всі дозвільні документи на будівництво у забудовника, а також документи з правом володіння або оренди ділянки, що забудовується, і документи цільового призначення ділянки.
Часто буває, що в даний час у людини немає достатньої кількості часу для здійснення рекомендованих дій а ризики знизити треба. В цьому випадку до Вас на допомогу прийдуть ріелторські агенції. Їхня робота полягає у підборі для Вас відповідного житла, з урахуванням усіх ваших побажань та вимог.</

Последнее изменение Воскресенье, 29 Январь 2023 11:50

Смотрите также: