Як потрібно заряджати АКБ

206 раз

В даний час, залежно від області використання найвідомішими вважаються два типи акумуляторів: свинцево-кислотні та літієві. Перші вже втрачають свою актуальність, і на перші плани виходять вироби другого типу, основними перевагами яких є великі ресурси та щільність енергії.

Литві акумулятори також поділяються на кілька видів. Найвідомішими вважаються літій-іонні та літій-полімерні батареї. Такі вироби можна зустріти у мобільних пристроях та електрокарах.

Велика кількість обладнання, де застосовуються літієві АКБ Dyness батареї, мають встановлені механізми заряджання, тому користувач повинен лише підключитися до електричної мережі. В інших ситуаціях заряд потрібно проводити самостійно. Щоб батарея функціонувала протягом тривалого часу, її потрібно постійно заряджати.

Що потрібно пам'ятати про літієві батареї

Процес заряджання залежить від того, який тип акумулятора заряджається. Якщо узагальнювати, то приблизно підібрати правильний принцип заряду можливо за наявності інформації про вид виробу та його особливості.

  1. Клас АКБ. Можна порівняти мінімальний показник напруги літій-іонної та літій-титанової батареї (3,7 В та 2,4 Вольт відповідно).
  2. Ємність акумулятора. Літій-іонні батареї виробу не слід заряджати струмом понад 0,5-1,5 С. Зазначене значення може постійно змінюватися від однієї моделі до іншої.
  3. Напруга виробу. Вид акумулятора говорить тільки про напругу конкретного осередку або певного елемента живлення, який складається з єдиного осередку. Для підбору заряджання необхідно з'ясувати кінцеву напругу мережі.

Як правильно здійснювати заряд, щоб не зіпсувати виріб?

Необхідно пам'ятати про присутність у системі спеціального контролера. Він необхідний для того, щоб захистити елементи живлення, регулювати показники напруги.

  1. Якщо в цьому виробі немає пристрою BMS, необхідно виставити найбільше значення напруги. Показник струму більше 0,5 C – отже, потрібно його обмежити. Якщо це неможливо, необхідно зменшити вихідну напругу. Після цього можна розпочати заряджання пристрою.
  2. Якщо в акумуляторі присутня система BMS, справа явно простіша. Контролер не допустить надсилання небезпечних значень напруги та струму.
  3. Найкращий спосіб повної зарядки батареї – це використання смарт-пристрою, що функціонує в автоматичному режимі.

Зазначене пристосування здатне змінювати принцип заряджання залежно від її етапу. Крім того, значним плюсом вважаються численні показники, що змінюються, завдяки яким можна застосовувати один і той же пристрій з різними збірками акумуляторів.

У будь-якому випадку, до вибору зарядки варто поставитися відповідально, оскільки від якості зарядки залежить довговічність пристрою.

Последнее изменение Среда, 01 Февраль 2023 21:19

Смотрите также: