Що таке модульний будинок і як в ньому зимувати

190 раз

Модульні будинки? Що це таке? Лише незвичайна, новомодна тенденція хіпстерських гіків чи справді гідна альтернатива класичній житловій архітектурі? Давайте розбиратися!

Що таке модульні будинки? Це збірні дерев'яні чи металеві конструкції, які постачають уже у готовому вигляді прямо з підприємства. Їх можна розбирати та збирати, як лего конструктор. Це стало можливим через особливості та простоту конструкцій, а також щодо високої швидкості виробництва у будівельній сфері вартості.

Що таке в цих будинках-конструкторах?

А Ви знаєте про те, що спочатку вони розроблялися для продавців, які займаються роздрібною торгівлею та невеликими майстернями. Модульні споруди з'явилися у світі ще в середині минулого століття, а популярність здобули в США. Також їх проводили за часів СРСР для наукових праць у Сибіру та Заполяр'ї. Але сьогодні, на противагу загальноприйнятим уявленням, їх почали використовувати як житло. Поява та популяризація будівель-конструкторів обумовлені технологічними, економічними та практичними перевагами: прості у виготовленні, перевезенні, збиранні та встановленні.

Зовсім нещодавно модульні будинки прийшли і в Україну з Бельгії, Австрії, Угорщини та Скандинавських країн, але з невеликими технічними змінами за умов нашого кліматичного поясу. У цей період альтернативний варіант житла стрімко набирає популярності. Конструкційні споруди з їх мінімалістичними (а часом і навпаки з натяком на будівельний максималізм) екстер'єрами поєднують у собі практичне та красиве. Виглядають ці мобільні будівлі досить стильно і сучасно з архітектурно-дизайнерської точки зору, відповідаючи сучасним технічним вимогам і естетичним уявленням. Коштують відносно недорого. Саме про таке кажуть: "дешево та сердито". Модульні конструкції мають архітектурну і планувальну свободу. Замовники не обмежені під час вибору планувань, кількості кімнат тощо. і т. п.. Завжди можна без проблем додати нові кімнати і взагалі перевезти модульний будинок київ зовсім в інше місце. Увага, дуже ВАЖЛИВО! Один юридично-правовий момент, на який хотілося б звернути увагу: в Україні дозволено у модульних спорудах максимум три поверхи. Це пов'язано з невисокою несучою стіновою можливістю та винятковістю фундаментів.

Специфіка в зимовий період

Модульні конструкції мають в архітектурному та планувальному плані незалежність. Замовники не обмежені у виборі розташування та кількості кімнат. Завжди можна додати скільки завгодно кімнатних позицій та й у будь-який період перевезти будинок зовсім в іншу територію. Увага, дуже ВАЖЛИВО! Один юридично-правовий момент, на який хотілося б звернути увагу: в нашій країні дозволено проектувати модульні споруди максимум до 3-х поверхів. Це пов'язано з невисокою стіновою можливістю і винятковістю фундаментів, що несе.
А як щодо зимового періоду? Мобільні будинки-конструктори не поступаються в цьому плані класичним приватним будинкам та багатоквартирним висоткам. Найчастіше їх підключають до центральної опалювальної мережі. Але не рідкість і проектування автономної системи опалення. Цілком придатні для зимівель. Здатність до теплоізоляції таких будинків на високому рівні.

Швидкість зведення

Компонування та перевезення з наступною установкою на ділянці в середньому займає півтора місяці, варіюючись у проміжку 25-65 днів. Після складання та встановлення газопроводу та електрики можна відразу ж почати там жити.

Опираючись на вищевикладену інформацію та незаперечні факти, наведемо список переваг таких споруд:

  • використання сучасних матеріалів. Виготовляються із довговічних CLT-плит.
  • відсутність усадки. Будівля є придатною для проживання відразу після будівельних заходів.
  • незалежність від кліматичних умов.
  • міцність та надійність. За тими. параметрів не відстають від кам'яних та цегляних споруд.
Последнее изменение Суббота, 25 Февраль 2023 12:31

Смотрите также: